ФУНКЦІОНУВАННЯ БАГАТОЗНАЧНИХ СПОЛУЧНИКІВ У СЕРЕДНЬОВЕРХНЬОНІМЕЦЬКІЙ МОВІ - Оксанич, М.П. (Studia Philologica, 2017)
У статті висвітлено питання, пов’язані з функціонуванням основних моделей підрядних речень у середньоверхньонімецькій мові. Особлива увага приділяється розвитку та семантиці багатозначних підрядних сполучників у зазначений період. З’ясовано, що замість багатозначних сполучників у середньоверхньонімецькій мові починають з’являтися сполучники з вузьким, точним та чітко диференційованим значенням. Незважаючи на достатньо розвинену систему складнопідрядного речення у цей період, відбувається подальший розвиток системи підрядних сполучників. Зокрема, основним сполучником для оформлення будь-якого підрядного зв’язку слугує поліфункціональний сполучник daz як універсальний показник підрядності.